Νέα

Τέσσερα ψηφιακά έργα έθεσε σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση

peopleworkk23

Τέσσερα έργα, τα οποία συνδέονται με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η διαβούλευση θα διεξαχθεί, για 15 ημέρες, μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr.

Το ένα από τα έργα αφορά το Κεντρικό Σύστημα Διακίνησης Εγγράφων και την Ψηφιακή ΥπογραφήΗ μία δράση αφορά την υλοποίηση του Κεντρικού Συστήματος Διακίνησης Εγγράφων, Δρομολόγησης και Διαλειτουργικότητας με απομακρυσμένες ψηφιακές υπογραφές, καθώς και τον Μηχανισμό Υποστήριξής του (helpdesk). Το έργο είναι προϋπολογισμού €16,7 εκατ. Το σύστημα ηλεκτρονικής ανταλλαγής εγγράφων με τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής εκτιμάται ότι θα φέρει στο ελληνικό Δημόσιο ετήσια εξοικονόμηση -ήδη από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του- της τάξης των €380 εκατ.

Ευφυής γεωργία
Το δεύτερο έργο αφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα και είναι προϋπολογισμού €31 εκατ. Πρόκειται για μια τεχνολογική πλατφόρμα συλλογής δεδομένων σχετικών με την αγροτική παραγωγή, με στόχο να καταστεί πιο αποδοτικό το έργο του Έλληνα αγρότη, να μειωθεί το κόστος παραγωγής και να αυξηθεί η απόδοση της καλλιέργειας. Το έργο αφορά 6.500 σταθμούς μέτρησης εδαφικών και ατμοσφαιρικών παραμέτρων, ώστε οι αγρότες να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε προσωποποιημένες συμβουλές και πληροφορίες. Στην πιλοτική του εφαρμογή το έργο αναμένεται να φέρει εξοικονόμηση δαπανών 30-45%.

Η τρίτη δράση αφορά το Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων (barcode), προϋπολογισμού €15,6 εκατ. Το τέταρτο έργο προβλέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ, προϋπολογισμού €10,3 εκατ. ευρώ. Η δράση αφορά σε διεθνή διαγωνισμό για την εφαρμογή ψηφιακού συστήματος υποβοήθησης των αποφάσεων της διαιτησίας VAR (Video Assistant Referee) στο Ποδόσφαιρο. Η υλοποίησή του προβλέπει τη χρήση ειδικού λογισμικού, το οποίο διευκολύνει τη γρήγορη ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων.

Ψηφιακό έργο
“Τα τέσσερα έργα, εμβληματικού χαρακτήρα, που τέθηκαν σήμερα σε διαβούλευση, αλλάζουν το Δημόσιο, αναβαθμίζουν τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, φέρνουν διαφάνεια στις πωλήσεις των εντύπων και την κατανομή της διαφήμισης, κάνουν πιο αξιόπιστο το ελληνικό ποδόσφαιρο”, τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς. Ο ίδιος σχολίασε: “Από την αιρεσιμότητα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που είχε “μπλοκάρει” ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 1,1 δις, με αποτέλεσμα να μην προχωρά κανένα ψηφιακό έργο στη χώρα, σήμερα βρισκόμαστε σε μια εντελώς νέα εποχή”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ