Με μια Ματιά 11/11/2014

Με μια Ματιά

11 Νοεμβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Βραβείο «Home Anti-Virus Protection» στην ESET
Το βραβείο «Home Anti-Virus Protection» στην ESET από τα εργαστήρια Dennis Technology απέσπασε η λύση ESET Smart Security 7. Η ΕSET απέσπασε βαθμολογία προστασίας 100% για τη λύση ESET Smart Security 7, σε επίπεδο ανίχνευσης και εμπόδισης των διαδικτυακών απειλών, από τις ανεξάρτητες δοκιμές των εργαστηρίων Dennis Technology. Το αποτέλεσμα αυτό ήταν η υψηλότερη βαθμολογία, που πέτυχε κάποια από τις λύσεις που συμμετείχαν στις δοκιμές. Τα αποτελέσματα των δοκιμών των εργαστηρίων Dennis Technology δείχνουν την έκβαση εντατικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2014.

Ολοκληρώνεται η εξαγορά της Hellas Online
Εντός του τέταρτου τριμήνου του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγοράς επιπλέον ποσοστών της hellas online από τη Vodafone. Αυτό αναφέρει ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος, σε χθεσινή ανακοίνωση, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των οικονομικών του αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό μετά και από την αύξηση της συμμετοχής της Vodafone στη hol στο 91%, θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για την απόκτηση και των υπόλοιπων μετοχών της. Με βάση την τιμή αγοράς των μετοχών, η εταιρική αξία της hellas online, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Vodafone, διαμορφώνεται στα 311 εκατ. ευρώ.

Ολοκληρώθηκε το Intel Technology Conference 2014
Οι νεότερες τεχνολογίες και τα προϊόντα που βασίζονται σε αυτές αποτέλεσαν το αντικείμενο των παρουσιάσεων του Intel Technology Conference 2014, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για το κανάλι συνεργατών της Intel. Η πληθώρα λύσεων και συσκευών που ανταποκρίνονται στις εξειδικευμένες απαιτήσεις των καταναλωτών και των επιχειρήσεων αποτέλεσε τον κοινό παρονομαστή των παρουσιάσεων. Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις παρουσιάσεις και να γνωρίσουν από κοντά όλα τα νεότερα προϊόντα που βασίζονται στις τεχνολογίες της Intel.

iStorm: Επίδειξη των των γραφίδων Wacom
Επίδειξη των δυνατοτήτων των γραφίδων Wacom, σε συνδυασμό με Mac και με iPad, θα πραγματοποιήσει η iStorm. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου και το Σάββατο 15 Νοεμβρίου, το κατάστημα iStorm, εντός του εμπορικού κέντρου Golden Hall, θα φιλοξενήσει τον καταξιωμένο γραφίστα και καθηγητή γραφιστικής της σχολής ΒΑΚΑΛΟ Art and Design College, κ. Αλέξανδρο Κοκκόλα, το Νίκο Κούτση καθώς και άλλους καταξιωμένους γραφίστες και σπουδαστές του κολλεγίου. Επαγγελματίες γραφίστες, ερασιτέχνες, καθώς και φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά και να δοκιμάσουν τις γραφίδες καθώς επίσης και να εξασκηθούν στη χρήση τους.

Kaspersky: Αναλύει την εκστρατεία κατασκοπείας “Darkhotel
Την εκστρατεία κατασκοπείας με την ονομασία «Darkhotel», η οποία δρούσε κρυφά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, υποκλέπτοντας ευαίσθητα δεδομένα από επιλεγμένα εταιρικά στελέχη που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, ανέλυσε η Kaspersky Lab. Το «Darkhotel» επιτίθεται στους στόχους κατά την παραμονή τους σε πολυτελή ξενοδοχεία και μάλιστα ποτέ στον ίδιο στόχο δύο φορές. Εκτελούν τις επιχειρήσεις τους με χειρουργική ακρίβεια, συλλέγοντας όσα πολύτιμα δεδομένα μπορούν από την πρώτη επαφή, διαγράφουν τα ίχνη τους και στη συνέχεια αποσύρονται, περιμένοντας τα επόμενα υψηλόβαθμα θύματα. Στους πιο πρόσφατους στόχους περιλαμβάνονται στελέχη από τις ΗΠΑ και την Ασία που δραστηριοποιούνται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

LG Electronics: Ξεκινά την αναβάθμιση Android 5.0 Lollipop
Το LG G3 θα είναι το πρώτο smartphone, που θα λάβει τα πιο αναβαθμισμένα και έξυπνα χαρακτηριστικά του λειτουργικού συστήματος Lollipop. Σε ότι αφορά την ελληνική αγορά, η LG Electronics Ελλάς, ανακοινώνει επίσημα ότι η αναβάθμιση για το LG G3 θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2014. Όπως ανακοίνωσε η LG Electronics αυτή την εβδομάδα ξεκινά -πρώτη παγκοσμίως- τη διάθεση της πολυαναμενόμενης αναβάθμισης Android 5.0 Lollipop για τα LG G3 smartphones, ξεκινώντας από την Πολωνία, ενώ θα ακολουθήσουν άμεσα και άλλες βασικές αγορές. Η εταιρεία γνωστοποίησε ότι θα ανακοινώσει στη συνέχεια πλάνο αναβάθμισης και για άλλες συσκευές.

Στην αγορά τα πρώτα Lumia χωρίς το brand Nokia
Τις συσκευές Microsoft Lumia 535 και Lumia 535 Dual SIM, με την τελευταία έκδοση των Windows Phone 8.1, λανσάρει στην αγορά η Microsoft –και μάλιστα όπως σημειώνει η εταιρεία- σε προσιτά επίπεδα τιμών. Τα Lumia 535 και Lumia 535 Dual SIM –τα πρώτα χωρίς το brand name της Nokia, διαθέτουν πέντε ολοκληρωμένες υπηρεσίες Μicrosoft, εμπρόσθια κάμερα ευρείας γωνίας 5 MP και μεγάλη οθόνη 5 ιντσών – σε μια εξαιρετικά προσιτή τιμή – δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν περισσότερα από όσα επιθυμούν, ξοδεύοντας λιγότερα.Τα Lumia 535 και Lumia 535 Dual SIM θα κυκλοφορήσουν σε επιλεγμένες αγορές κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου.  

Ακόμη περισσότερο live αθλητικό θέαμα στον OTE TV
Ακόμη πλουσιότερο αθλητικό θέαμα μόνο σε υψηλή ευκρίνεια και περισσότερες ζωντανές μεταδόσεις σε αποκλειστικότητα, θα παρέχει στους συνδρομητές του ΟΤΕ TV ο ΟΤΕ, με τα 7 ΗD κανάλια OTE SPORT. Πρεμιέρα κάνει το νέο κανάλι OTE SPORT 6ΗD, που φιλοξενεί το ενισχυμένο αθλητικό πρόγραμμα και τις ενημερωτικές εκπομπές του ΟΤΕ TV, ενώ τα κανάλια OTE SPORT 4 και 5 αναβαθμίζονται σε high definition, με το σύνολο των αθλητικών καναλιών του ΟΤΕ TV να προσφέρουν κορυφαίας ποιότητας εικόνα και ήχο. Επίσης, τον Δεκέμβριο ξεκινάει και η μετάδοση του OTE SPORT Highlights HD.

Schneider Electric: Το πράσινο data centre του κόσμου
Την κατασκευή ενός data centre, το οποίο θεωρείται το ‘πιο πράσινο’ στον κόσμο, ολοκλήρωσε η Η Schneider Electric, ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, σε συνεργασία με τη Green Mountain AS. Εγκατεστημένο σε μια παλιά αποθήκη πυρομαχικών του NATO, στο εσωτερικό ενός βουνού κοντά στα νορβηγικά φιόρδ, το Green Mountain Data Centre διαθέτει ό,τι χρειάζεται ένα πράσινο κέντρο μηχανογράφησης υψίστης ασφαλείας. Αξιοποιώντας τη φυσική ψύξη από τα γειτονικά φιόρδ, το μηχανογραφικό κέντρο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ανανεώσιμη και χαμηλού κόστους υδροηλεκτρική ενέργεια. Η Schneider Electric ανέλαβε την ευθύνη για το σύνολο των υποδομών ΙΤ του κέντρου.

Σταθεροποιούνται οι επιδόσεις της Vodafone Ελλάδος
Ενδείξεις σταθεροποίησης –έναντι του παρελθόντος- εκπέμπουν τα αποτελέσματα της Vodafone Ελλάδος, σύμφωνα με τα στοιχεία, που ανακοίνωσε η βρετανική μητρική για το εξάμηνο του οικονομικού έτους 2014/2015. Η εν Ελλάδι θυγατρική «είδε» την εν λόγω περίοδο (Απρίλιος – Σεπτέμβριος 2014) έσοδα 275 εκατ. στερλίνες έναντι 313 εκατ. στερλινών έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα από υπηρεσίες το δεύτερο τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2014) μειώθηκαν σε 130 εκατ. στερλίνες από 145 εκατ. στερλίνες έναν χρόνο νωρίτερα. Το δε μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε στα 9,8 ευρώ έναντι 9,6 ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, με τους πελάτες να αυξάνονται στο τρίμηνο κατά 82.000 και τη συνδρομητική βάση να διαμορφωνεται σε 5,02 εκατ.

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 
Με την απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας σε επτά φορείς της κοινωνικής οικονομίας ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Social Business Excellence Awards 2014. Η τελετή ανακοίνωσης και απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου "Επιχειρώντας αλλιώς". Οι διακριθέντες στις επτά κατηγορίες βραβείων προέρχονται από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Λέρο και την Τήνο, αποδεικνύοντας το σημαντικό έργο που επιτελείται στον χώρο της κοινωνικής οικονομίας, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και την περιφέρεια.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ