Με μια Ματιά 5/11/2014

Με μια Ματιά

05 Νοεμβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Παγκόσμια πατέντα στο 3D scanning - 3D printing από την ελληνική B3D
Την παγκόσμια πατέντα στις υπηρεσίες 3D scanning και printing, η οποία δίνει την ευκαιρία στο χρήστη να δημιουργήσει το τρισδιάστατο ομοίωμά του σε ελάχιστο χρόνο, φέρνει στην Ελλάδα από το εξωτερικό η B3D. Πρόκειται για μια εταιρεία, που δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2014 από τρεις νέους επιχειρηματίες, με σκοπό να γνωρίσουν στο ελληνικό κοινό τις 3D scanning και 3D printing δυνατότητες. Στο επίκεντρο των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων της εταιρείας βρίσκονται οι συνεργασίες με εταιρείες τεχνολογίας, μουσεία, ξενοδοχεία, σχολεία, κ.λπ., για παροχή υπηρεσιών εκτύπωσης προσωποποιημένων 3D ομοιωμάτων.

Εκπτώσεις έως και 50% στα καταστήματα Γερμανός
Εκπτώσεις  έως και 50% σε Smartphones, Tablets, Laptops, Smart TVs, ψηφιακά προϊόντα, Games, αξεσουάρ, αλλά και έως 24 άτοκες δόσεις, προσφέρει στους καταναλωτές ο Γερμανός. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, μέχρι και τις 10 Νοεμβρίου, στα καταστήματα της αλυσίδας σε όλη την Ελλάδα οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν τα αγαπημένα τους προϊόντα σε μειωμένες τιμές.

CCS: Στις 10 καλύτερες εταιρείες eLEARNING στον κόσμο
Στη λίστα με τις δέκα Καλύτερες Εταιρείες Ανάπτυξης Περιεχομένου eLearning της παγκόσμιας αγοράς για το 2014 εισήλθε η CCS Digital Education, ελληνικός πάροχος λύσεων και υπηρεσιών eLearning. Η κατάταξη, που πραγματοποιήθηκε από το eLearningIndustry.com, επιλέγει τις 10 καλύτερες εταιρείες του κλάδου απ’ όλον τον κόσμο, με βάση επτά κριτήρια: ποιότητα ανάπτυξης περιεχομένου, εξειδίκευση στο eLearning, καινοτομία, προοπτική ανάπτυξης, πιστότητα πελατών - εργαζομένων, εταιρική κοινωνική ευθύνη. 

Τρεις εξαγορές στο “σύννεφο” για την EMC
Την εξαγορά τριών εταιρειών από το χώρο των τεχνολογιών cloud, της Cloudscaling Group, Maginatics και της Spanning Cloud Apps, ανακοίνωσε η EMC. Κάθε μία από τις τρεις εταιρείες, σύμφωνα με την EMC, έρχεται να προσθέσει την εμπειρία και την τεχνογνωσία της, δίνοντας τη δυνατότητα στην ίδια να ενισχύσει το όραμά της για το hybrid cloud. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε το EMC Enterprise Hybrid Cloud Solution, το οποίο συνδυάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά των private και των public clouds, δίνοντας τη δυνατότητα για ανάπτυξη υπηρεσιών IT-as-a-service.

Entersoft: Έκτακτη γενική συνέλευση
Την τελική έγκριση για τη συγχώνευση της Alpha Software Solutions, καθώς και την έγκριση για την απορρόφηση της θυγατρικής Cardisoft καλούνται να δώσουν οι μέτοχοι της Entersoft. Οι εγκρίσεις θα τεθούν στην κρίση της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Νοεμβρίου.

Intracom Telecom: Ολοκλήρωσε έργο για την Telefónica UK
Έργο, το οποίο ανέλαβε για λογαριασμό της Telefonica UK,  ολοκλήρωσε η Intracom Telecom. Ο διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων ολοκλήρωσε την πιλοτική εγκατάσταση της ασύρματης λύσης υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου Small Cell, StreetNode. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα βιομηχανικά πάρκα στην περιοχή των Ανατολικών Μίντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας. Το StreetNode  δοκιμάστηκε πάνω στο “ζωντανό”, small cell δίκτυο του παρόχου.

Παγκόσμια συμφωνία LG και Google για την ανταλλαγή ευρεσιτεχνιών
Τη σύναψη μακροχρόνιας συμφωνίας για την ανταλλαγή και χρήση ευρεσιτεχνιών, η οποία αφορά σε ένα ευρύ φάσμα από προϊόντα και τεχνολογίες, ανακοίνωσαν η LG Electronics και η Google Inc. Η συμφωνία περιλαμβάνει τις ήδη υπάρχουσες πατέντες των εταιρειών, αλλά και αυτές που θα προκύψουν μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Η συμφωνία βασίζεται στη μακροχρόνια ισχυρή συμμαχία μεταξύ της Google και της LG, δήλωσαν οι δύο εταιρείες.

“Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη συνεργασία με μία παγκόσμια ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας, όπως η LG”, δήλωσε ο Allen Lo, Deputy General Counsel for patents της Google. “Συνεργασίες, όπως αυτή, επιτρέπουν στις εταιρείες να προσφέρουν ακόμα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στους καταναλωτές”, ανέφερε ο J.H. Lee, Executive Vice President & Head of the LG Electronics Intellectual Property Center.

Τα ρομπότ εξυπηρέτησης της Universal Robots έρχονται στην Ελλάδα
Τα ρομπότ εξυπηρέτησης (collaborative robots) λανσάρει στην ελληνική αγορά η δανέζικη εταιρεία κατασκευής ρομπότ, Universal Robots. Η διανομή των προϊόντων θα γίνει μέσω του νέου επίσημου διανομέα Morenos & Co. Με τα ρομπότ της Universal Robots καθίσταται προσιτή η αυτοματοποίηση σε όλους τους κλάδους και τα είδη εταιρειών. Σήμερα, τα UR ρομπότ χρησιμοποιούνται από βιομηχανίες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, με την εταιρεία να διανέμει τα προϊόντα της σε 40 χώρες, έχοντας διαθέσει περίπου 4.000 ρομπότ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το «έξυπνο βραχιόλι» της HUAWEI στα καταστήματα WIND και  Public
Το TalkBand B1, το βραχιόλι μέτρησης βιομετρικής δραστηριότητας και όχι μόνο, της HUAWEI φέρνουν στην Ελλάδα τα καταστήματα της WIND και τα Public. Το TalkBand B1 ανήκει στη νέα κατηγορία των wearables, που έρχονται να συμπληρώσουν την γκάμα Smartphones και tablets που προσφέρει η WIND στους πελάτες της. Με αφορμή την παρουσίαση του Talkband B1, η Wind παρουσίασε στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι πελάτες της, που έχουν Smartphone και κάνουν χρήση Internet, έχουν αυξηθεί κατά 58% σε ετήσια βάση, ενώ παρατηρείται 77% αύξηση χρήσης Internet ανά πελάτη. 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ