Με μια Ματιά 4/11/2014

Με μια Ματιά

04 Νοεμβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Apple: Προς έκδοση ομολόγων σε ευρώ ύψους, 2,8 δις
Στην πρώτη έκδοση ομολόγων σε ευρώ, ύψους €2,8 δις, προχωρά ο τεχνολογικός κολοσσός της Apple. Η αμερικάνική πολυεθνική επιχειρεί με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιήσει το χαμηλότερο κόστος δανεισμού στην Ευρώπη. Συνολικά, η Apple θα εκδώσει ομόλογα σε δύο “πακέτα”: €1,4 δις σε 8ετή χρεόγραφα με yield 30-33 μονάδες βάσης πάνω από το benchmark midswap rate, καθώς και €1,4 δις σε 12ετή ομόλογα, που θα πληρώσουν 45-48 μ.β. πάνω από το midswap.

Arbor Networks: Μειώνει το χρόνο εντοπισμού επιθέσεων DDoS
Μία νέα λύση, η οποία μειώνει τον χρόνο εντοπισμού και αντιμετώπισης επιθέσεων DDoS, παρουσίασε η Arbor Networks. Με το Peakflow 7.0 οι πάροχοι υπηρεσιών μπορούν να εντοπίζουν επιθέσεις Fast Flood DDoS σε μόλις ένα δευτερόλεπτο και να εκκινούν τη διαδικασία αντιμετώπισης σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα. Ο χρόνος, που απαιτείται για την αντιμετώπιση μιας επίθεσης, είναι σημαντικός για τους παρόχους υπηρεσιών, καθώς οι επιθέσεις Fast Flood DDoS μπορεί να αυξήσουν το μέγεθος τους κατά εκατοντάδες gigabit σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων.

ESET: Στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρειών στην Κεντρική Ευρώπη
Ανάμεσα στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στην Κεντρική Ευρώπη κατατάχθηκε το 2014 - και για 12η συνεχή χρονιά - η ESET, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση Technology Fast 50 CE της Deloitte. Σημειώνοντας ανάπτυξη σε ποσοστό 274% κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, η ESET συγκαταλέγεται στην κορυφαία ομάδα “Big 5”, η οποία περιλαμβάνει όσες εταιρείες επιτυγχάνουν σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, είναι, όμως, πολύ μεγάλες για να διεκδικήσουν μία από τις πρώτες θέσεις στην κύρια κατάταξη.

Περισσότερες επιλογές στο COSMOTE DEALS for YOU
Το πρόγραμμα προσφορών, αποκλειστικά για τους συνδρομητές COSMOTE, COSMOTE DEALS for YOU, εμπλουτίζει η εταιρεία, παρέχοντας ακόμα περισσότερες ψυχαγωγικές και πολιτιστικές προτάσεις. Με ένα κενό SMS στο 19019 (χρέωση 0,50€/SMS) οι συνδρομητές COSMOTE λαμβάνουν έναν ψηφιακό κωδικό με τον οποίο μπορούν να επωφεληθούν από μια μεγάλη ποικιλία προσφορών για ψυχαγωγία, αποδράσεις, γεύση, πολιτισμό και άλλα.

Διάκριση της Intrasoft Middle East από την Oracle
Με το Βραβείο Αριστείας Oracle (Oracle Excellence Award), ως Εξειδικευμένος Συνεργάτης της χρονιάς 2014 (Specialized Partner of the Year) διακρίθηκε η Intrasoft Middle East, μέλος του oμίλου της Intrasoft International. Η διάκριση αφορά τις γεωγραφικές περιοχές Ανατολικής Μεσογείου, Μέσης Ανατολής, Αιγύπτου και Βόρειας Αφρικής στην κατηγορία Εφαρμογές (Applications). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Intrasoft International είναι Platinum μέλος του δικτύου συνεργατών της Oracle.

LG: Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. οι πωλήσεις πλυντηρίων ρούχων
Περισσότερα από 20 εκατ. πλυντήρια ρούχων, σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει πουλήσει τα τελευταία πέντε χρόνια η LG Electronics. Στο πυρήνα αυτής της επιτυχίας, σύμφωνα με την εταιρεία, βρίσκεται η τεχνολογία 6 Motion Direct Drive της LG, η οποία μέσω των έξι διαφορετικών κινήσεων του κάδου προσφέρει καλύτερη απόδοση και φροντίδα στα υφάσματα. Τον Οκτώβριο του 2013, η LG κατέγραψε 10 εκατ. πωλήσεις σε πλυντήρια, που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία και στις αρχές του τρέχοντος μήνα έφτασε στα 20 εκατ.

Megasoft: Εκπαιδευτικά σεμινάρια συνεργατών
Εκπαιδευτικά σεμινάρια για το Level 1 των εμπορικών και των POS εφαρμογών της Megasoft ολοκλήρωσε για τους συνεργάτες της, από τη Βόρεια Ελλάδα, η εταιρεία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και μία παρουσίαση για προωθητικές ενέργειες, που πραγματοποιεί η Megasoft, με στόχο την τόνωση των πωλήσεων.

Δεκαήμερο εκπτώσεων στα καταστήματα Vodafone
Τη δυνατότητα να επωφεληθούν από εκπτώσεις και να αποκτήσουν Smartphone ή Tablet, σε νέες μειωμένες τιμές, δίνει στους συνδρομητές της η Vodafone το διάστημα από 1η μέχρι και 10 Νοεμβρίου 2014. Συγκεκριμένα, όσοι επισκεφτούν ένα κατάστημα Vodafone κατά την διάρκεια του δεκαημέρου εκπτώσεων, μπορούν να αποκτήσουν Smartphones από €49,90, 4G Smartphones από €129 και Τablet από €99.

TÜV HELLAS: Επαλήθευση Απολογισμού Αειφορίας της WIND
Την επαλήθευση του Απολογισμού Αειφορίας έτους 2013 της WIND διενήργησε ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS (TÜV NORD). Με τον τρόπο αυτό, ο οργανισμός πιστοποίησε τη συμμόρφωση του Απολογισμού με το επίπεδο Β+ των απαιτήσεων του GRI G3.1 (Οδηγίες Σύνταξης Απολογισμών Αειφορίας). Η διαδικασία της επαλήθευσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατέδειξε την ισχυρή δέσμευση της WIND σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Διαγωνισμός "Down to Earth Competition"στην Ελλάδα
Τον πρώτο διαγωνισμό "Down to Earth Competition" στην Ελλάδα διοργανώνει η εταιρεία KiNNO, σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας του ESA / γενική γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση ιδεών σχετικά με την εφαρμογή διαστημικών τεχνολογιών σε τομείς της καθημερινότητας, όπως υγεία, ενέργεια, μεταφορές, ναυτιλία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν όσες προτάσεις επιθυμούν μέχρι και την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

Πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο ERANETΜΕD
Κοινή προκήρυξη για τη συγχρηματοδότηση ερευνητικών έργων μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε., των συνδεδεμένων χωρών και των κρατών της Μεσογείου, στο πλαίσιο του προγράμματος ERANETΜΕD, ανακοινώθηκε την 1η Νοεμβρίου. Οι θεματικοί τομείς της προκήρυξης, που έχουν αποφασισθεί από κοινού από τα συμμετέχοντα κράτη, αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Τα έργα που θα εγκριθούν θα είναι διάρκειας 24 έως 36 μηνών. Στην προκήρυξη συμμετέχουν 15 χώρες (Αλγερία, Κύπρος, Αίγυπτος, Γαλλία, Ιορδανία, Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Λίβανος, Μάλτα, Mαρόκο, Πορτογαλία, Τυνησία, Τουρκία και Ισπανία).

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ