Με μια Ματιά 3/11/2014

Με μια Ματιά

03 Νοεμβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Πλαίσιο Computers: Σημαντική βελτίωση των μεγεθών στο 9μηνο
Βελτίωση των μεγεθών της πέτυχε η Πλαίσιο Computers σε επίπεδο 9μήνου, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 7,9 % και να διαμορφώνεται σε €213,252 εκατ. Επιπλέον, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η εισηγμένη, η λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) αυξήθηκε στα €16,1 εκατ., βελτιωμένη κατά 21,2%, και στα €14,8 εκατ. (αύξηση 8,8%) σε προσαρμοσμένο με τις συναλλαγματικές διαφορές/ αποτιμήσεις επίπεδο. Τα δε κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 25,1% στα €13,4 εκατ.

Βελτίωσε τα μεγέθη της η EMC το τρίτο τρίμηνο
Ενοποιημένο κύκλο εργασιών $6 δις., αυξημένο κατά 9% σε ετήσια βάση, πέτυχε η EMC Corporation το τρίτο τρίμηνο του 2014. Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε $587 εκατ. και τα κέρδη ανά μετοχή σε $0,28, καταγράφοντας αύξηση 4%. Για το τρίτο τρίμηνο, οι καθαρές χρηματορροές της EMC από λειτουργικές δραστηριότητες έφθασαν το $1,7 δις. και οι ελεύθερες χρηματικές ροές το $1,3 δις., ενώ το τέλος του τριμήνου βρήκε την EMC με $15,4 δις σε μετρητά και επενδύσεις.

Cosmos Business Systems βραβεύεται από την HP
Διπλή διάκριση από την HP απέσπασε η Cosmos Business Systems, η οποία αναδείχθηκε “HP Enterprise Partner of the Year 2014” και “HP PPS HW Business Partner of the Year 2014”. Οι βραβεύσεις αφορούν τις αποδόσεις της εταιρείας το 2014 στον τομέα των Υπολογιστών και Εκτυπωτικών Συστημάτων & Servers και Storage. Η Cosmos διακρίθηκε μεταξύ των συνεργατών της HP, από πλευράς όγκου πωλήσεων, της σημαντικής αύξησης της απόδοσης της, αλλά και της επένδυσης σε τεχνογνωσία.

INTRACOM Defense Electronics: Νέες συμβάσεις στις ΗΠΑ
Δυο νέες εξαγωγικές συμβάσεις στις ΗΠΑ, ύψους $3 εκατ., υπέγραψε η IDE (INTRACOM Defense Electronics), συνεχίζοντας τη μακρά συμμετοχή της στα προγράμματα των αντιπυραυλικών συστημάτων PATRIOT και εγγύς υποστήριξης PHALANX. Οι νέες συμβάσεις επεκτείνουν τη συμμετοχή της IDE σε προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας. Συνολικά η εταιρεία εξήγαγε προϊόντα υψηλής αμυντικής τεχνολογίας στις ΗΠΑ για το 2013, τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 5% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.

Intralot: Επέκταση πιστοποιήσεων
Την επέκταση των πιστοποιήσεων ISO 27001-WLA SCS και σε Γερμανία, Μάλτα και Ελλάδα πέτυχε η Intralot. Ο ελληνικός όμιλος πιστοποιήθηκε βάσει των προτύπων της Παγκόσμιας Ένωσης Λοταριών, “World Lottery Association (WLA) Security Control Standard” και “ISO/ IEC 27001:2013” για τις δραστηριότητές της στη Γερμανία, τη Μάλτα και την Ελλάδα. Οι πιστοποιήσεις είναι συμπληρωματικές προς τις πιστοποιήσεις WLA SCS, ISO 27001, ISO 20000 και ISO 9001 της μητρικής εταιρείας.

Νέα monitors από την LG
Λύσεις για τους επαγγελματίες φωτογράφους, τους graphic designers, τους video editors, αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να δουλεύουν σε ένα monitor που μπορεί να προσφέρει ευρύτατη διάσταση με τη βέλτιστη ανάλυση απεικόνισης παρέχει η LG Electronics (LG). Με τις οθόνες LG 29UM55 και LG 25UM55, οι σύγχρονοι καλλιτέχνες της ψηφιακής εποχής μπορούν να προβάλλουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους σε ένα monitor που χαρίζει απόλυτα ρεαλιστική “αποτύπωση”.

Είσοδος της MEIZU στην ελληνική αγορά
Το ντεμπούτο της στην ελληνική αγορά κάνουν τα κινητά της εταιρείας MEIZU, από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές διεθνώς. Η αρχή γίνεται με το Smartphone MEIZU MX3, που θα διανέμεται αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο της Γερμανός. Το νέο smartphone, με τεχνολογία 8πύρηνου επεξεργαστή, διαθέτει οθόνη αφής 5.1”, λειτουργικό σύστημα Flyme OS 3.0 (προσαρμοσμένη έκδοση τουAndroid) και κάμερα 8MP.

Mobile Technology: Νέες λύσεις στην έκθεση Syskevasia/ Plastica 14
Τις ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες που παρέχει η Mobile Technology στους τομείς της Τιμολόγησης επί Αυτοκινήτου, Παραγγελιοληψίας/ Merchandising, RFID, Voice Picking, Proof of Delivery, θα παρουσιάσουν στελέχη της εταιρείας στην έκθεση Syskevasia/ Plastica 14. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία θα ενημερώσει σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο των Φορητών Υπολογιστικών Συστημάτων και των Συστημάτων Συλλογής Δεδομένων.

Samsung: Τα Galaxy A5 και Galaxy A3 στην ελληνική αγορά
Δύο νέες συσκευές, τα Galaxy A5 και Galaxy A3, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες στην ελληνική αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2015, παρουσίας η Samsung Electronics. Τα δύο νέα κινητά, τα πιο λεπτά τηςSamsung, με πάχος 6,7mm και 6,9mm αντίστοιχα, διαθέτουν προηγμένες λειτουργίες, ιδανικές για να υποστηρίξουν την κοινωνική δικτύωση. Διαθέτουν δε Super AMOLED οθόνη και τεχνολογία AdaptiveDisplay, προσφέροντας ευκρινέστερες εικόνες με έντονη αντίθεση και καλύτερη γωνία θέασης για πιο “ζωντανό” και πολύχρωμο περιεχόμενο.

SAS: Έργο για την Generali Hellas
Τη λύση SAS Fraud Framework for Insurance, η οποία επιτρέπει την ανίχνευση, προστασία και γενικότερη διαχείριση των αυξανόμενων φαινομένων απάτης και μη νόμιμων απαιτήσεων για αποζημίωση, επέλεξε η Generalí Hellas. Η λύση της SAS βασίζεται στην τεχνολογία analytics και χρησιμοποιεί πολλαπλές τεχνικές (αυτοματοποιημένους επιχειρησιακούς κανόνες, προγνωστικά μοντέλα, άντληση κειμένων, αναζητήσεις σε βάσεις δεδομένων, αναφορές εξαιρέσεων, αναλύσεις δικτυακών συνδέσεων) για να απομονώσει περιπτώσεις πιθανής απάτης.

Siemens: Λύσεις έξυπνης διαχείρισης δικτύων
Τις σύγχρονες προκλήσεις, τις μελλοντικές τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές στο πεδίο της διαχείρισης του νερού ανέδειξε η ημερίδα “Smart Water”, που διοργάνωσε πρόσφατα η Siemens στην Αθήνα. Οι παρουσιάσεις εστίασαν στη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης, αναδεικνύοντας την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων και ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη της εταιρείας παρουσίασαν τα ειδικά χαρακτηριστικά του παγκόσμιου προγράμματος λύσεων και συνεργατών της Siemens.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ