Με μια Ματιά 31/10/2014

Με μια Ματιά

31 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.


Απεριόριστο χώρο στο OneDrive
αποκτούν οι συνδρομητές Office 365
Απεριόριστο χώρο αποθήκευσης στο OneDrive για όλους τους χρήστες Office 365, χωρίς επιπλέον κόστος, ανακοίνωσε ότι διαθέτει η Microsoft. Το προϊόν είναι ήδη διαθέσιμο, αρχικά για τους συνδρομητές Office 365 Home, Personal και University, ενώ σταδιακά η αναβάθμιση της χωρητικότητας στο OneDrive για τους υφιστάμενους συνδρομητές του Office 365 θα επεκταθεί. Η προσφορά ισχύει για όλους τους χρήστες, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Ξεκίνησε η εμπορική διάθεση των νέων iPhone στην Ελλάδα
Υποδεέστερες της ζήτησης που εκδηλώθηκε αποδείχθηκαν οι αρχικές παραλαβές νέων συσκευών iPhone στην ελληνική αγορά. Οι πρώτες παρτίδες που έφτασαν στην Ελλάδα υπολογίζονται σε 10.000 κομμάτια, ενώ οι αρχικές παραγγελίες για τα iPhone 6 και 6 Plus είχαν φθάσει τις 50.000 συσκευές. Η εμπορική διάθεση των δύο συσκευών ξεκίνησε την Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου, ενώ Από από την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου είναι διαθέσιμα και τα νέα iPad Air 2 και iPad mini 3.

Στις 15 Νοεμβρίου το 6ο TEDx Athens
«Συμπεράσματα» είναι το κεντρικό θέμα της φετινής διοργάνωσης του TEDx Athens, που υλοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα. Φέτος, είκοσι ομιλητές από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού με το κοινό στις 15 Νοεμβρίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, προκειμένου, μέσα από τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες, να καταθέσουν τα δικά τους συμπεράσματα και να προσφέρουν έμπνευση στους εκατοντάδες συμμετέχοντες. Επιπλέον, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μοναδικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα.

Forthnet: Βραβείο για τη στρατηγική στα Social Media
Βραβείο για την επικοινωνία του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Nova μέσω των Social Media απέσπασε η Forthnet στα Social Media Awards 2014. Η εταιρεία έλαβε το Silver Award στην κατηγορία “Best Social Media Strategy for Brand Awareness”. Τα έργα και οι πρακτικές των εταιρειών, τέθηκαν υπό την κρίση επιτυχημένων practitioners, φημισμένων συμβούλων επιχειρήσεων και ακαδημαϊκών διεθνούς εμβέλειας, που αποτελούσαν την κριτική επιτροπή.

Επεκτείνει την υπηρεσία δωρεάν επιστροφών η PayPal
Την υπηρεσία PayPal Refunded Returns για τη δωρεάν επιστροφή προϊόντων επεκτείνει η εταιρεία παροχών διεθνούς ηλεκτρονικού εμπορίου. Η PayPal ανακοίνωσε το λανσάρισμα της υπηρεσίας σε 15 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, σε συνέχεια της αντίστοιχης έναρξης σε άλλα κράτη της ΕΕ. Παράλληλα η PayPal παρουσίασε έρευνα,  σύμφωνα με την οποία, η δωρεάν επιστροφή προϊόντων θα μπορούσε να αυξήσει τις διαδικτυακές αγορές, καθώς, για παράδειγμα, το 75% των καταναλωτών στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη θα εξέταζε το ενδεχόμενο να προβεί σε περισσότερες διαδικτυακές αγορές, εάν ήταν διαθέσιμη η δωρεάν επιστροφή προϊόντων.

Συνεργασία PwC και Google για νέες υπηρεσίες
Την επιχειρηματική τους συνεργασία, με στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες ώστε να χρησιμοποιούν καλύτερα την τεχνολογία και την πληροφορία, ανακοίνωσαν PwC και Google. Η συνεργασία έχει ως σκοπό να προσφέρει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες στις εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με αυτήν την συνεργασία, η PwC και η Google θα βοηθήσουν τους πελάτες με τις ήδη υπάρχουσες λύσεις αλλά και μέσω της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών. Η PwC έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της Google for Work στις λειτουργίες της.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ