Με μια Ματιά 30/10/2014

Με μια Ματιά

30 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Samsung: Νέα σειρά εκτυπωτών και MFP στην ελληνική αγορά
Την κυκλοφορία στην ελληνική αγορά της νέας σειράς NFC έγχρωμων laser Α4 εκτυπωτών και πολυμηχανημάτων (MFP), ειδικά σχεδιασμένη για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Samsung Electronics Hellas. Τόσο οι NFC έγχρωμοι laser εκτυπωτές όσο και οι MFP ProXpress C2620/2670 είναι εξοπλισμένοι με λειτουργίες, όπως η τεχνολογία NFC, η ανοιχτή πλατφόρμα XOA-Web της Samsung, η λειτουργία “Rendering Engine for Clean Platform” (ReCP) και το πολυμερισμένο toner.

Η LG εξόπλισε το Hilton Athens
Το έργο της προμήθειας και εγκατάστασης ολοκληρωμένης ξενοδοχειακής λύσης για τα δωμάτια και τις σουίτες του Hilton Athens, στο πλαίσιο της ανακαίνισής του, ολοκλήρωσε η LG Electronics. Η LG εξόπλισε το Hilton Athens με 555 τηλεοράσεις της ξενοδοχειακής σειράς Pro:Centric SMART LY750H 47, 42 και 39 ιντσών, καθώς και με μία κεντρική μονάδα Pro:Centric Server PCS150R, καλύπτοντας πλήρως τις υψηλές προδιαγραφές του εμβληματικού ξενοδοχείου για την ολοκληρωμένη ενημέρωση και ψυχαγωγία των επισκεπτών του.

Συνεργασία SingularLogic και Select Software
Τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών λογισμικού ενώνουν η SingularLogic και η Select Software. Οι νέες εφαρμογές θα έχουν ως βάση την τεχνολογική πλατφόρμα Galaxy της SingularLogic και την πολυετή εμπειρία της Select Software στο χώρο της μηχανογράφησης επιχειρήσεων. Ήδη, η πρώτη εγκατάσταση, στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας, αφορά στο μεγαλύτερο Ελληνικό Όμιλο Αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ ΕΛ.ΟΜ.Α.Σ, με 540 καταστήματα.

Νέος εκτυπωτής από τη Xerox
Τον νέο Xerox Colour C60/C70 Printer λανσάρει η Xerox. Ο νέος εκτυπωτής είναι κατάλληλος για οποιοδήποτε εκτυπωτικό περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των μεσαίων print shops, ενδοεταιρικων μονάδων εκτύπωσης, διαφημιστικών γραφείων, μικρών επιχειρήσεων και κατασκευαστικών γραφείων. Οι χρήστες μπορούν να επεκτείνουν τις προσφερόμενες εφαρμογές, ώστε να συμπεριλαμβάνουν ετικέτες , μενού, ειδικά υλικά και φακέλους.

Γκάμα λύσεων για το Cloud παρουσίασε η Microsoft
Πληθώρα νέων λύσεων, βελτιώσεις, αναβαθμίσεις, και επεκτάσεις υφιστάμενων προγραμμάτων της, ανακοίνωσε η Microsoft στο TechEd Europe. Νέες υπηρεσίες Cloud, λύσεις mobility, APIs, εργαλεία, καθώς και ένα διευρυμένο οικοσύστημα λύσεων για συνεργάτες, σχεδιασμένα ειδικά για τους επαγγελματίες της πληροφορικής και τους προγραμματιστές, αποτελούν το «οπλοστάσιο», που παρουσίασε η εταιρεία.

ATC: Φέρνει την έκδοση Epicor ERP 9Την έκδοση Epicor ERP 9 φέρνει η η Athens Technology Center (ATC), αποκλειστικός αντιπρόσωπος του λογισμικού  Epicor ERP για Ελλάδα και Κύπρο. Η νέα έκδοση έχει ενσωματωμένες τις λειτουργίες που καλύπτουν τις βασικές απαιτήσεις από την ενεργοποίηση του ειδικού καθεστώτος καταβολής ΦΠΑ. Οι εταιρείες, που έχουν επιλέξει τις λύσεις Epicor ERP, μπορούν να αξιοποιήσουν την υπάρχουσα λειτουργικότητα, ώστε να συμμορφωθούν στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από το νέο καθεστώς ΦΠΑ.

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις για τη χρήση φάσματος στην κινητή
Ολοκληρώθηκε και επίσημα χθες η διαγωνιστική διαδικασία της ΕΕΤΤ για τη διάθεση του ψηφιακού μερίσματος με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων παραχώρησης. Τις συμβάσεις υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Κ. Λουρόπουλο, και οι επικεφαλής του ΟΤΕ, της Vodafone Ελλάδας και της WIND Ελλάς, κ. Μ. Τσαμάζ, Γλ. Περσιάνη και Ν. Ζαρκαλή. Το τίμημα για τη χορήγηση των δικαιωμάτων χρήσης ραδιοσυχνοτήτων στις ζώνες των 800 και 2600MHz στις τρεις εταιρείες κινητής ανήλθε σε 381,1 εκατ.ευρώ, με τον ΟΤΕ να επενδύει 135 εκατ. ευρώ, τη Vodafone Ελλάδας 124,5 εκατ. ευρώ και τη Wind Ελλάς 122 εκατ.ευρώ.

Ψηφιακές όλες οι ληξιαρχικές πράξεις σε ένα χρόνο από σήμερα
Σε ένα χρόνο από σήμερα εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των ληξιαρχικών πράξεων των ληξιαρχείων της χώρας. Στο πλαίσιο του έργου, ψηφιοποιούνται όλες οι ληξιαρχικές πράξεις γέννησης και εξασφαλίζονται τα τεκμήρια μοναδικότητας κάθε Έλληνα πολίτη. Με αυτό τον τρόπο, έως τον Οκτώβριο του 2015 θα είναι εφικτές μια σειρά από λειτουργίες, όπως η ανίχνευση πλαστοπροσωπιών, ο εντοπισμός πλαστών συντάξεων, οι διπλοεγγραφές σε δήμους, οι πλαστές ταυτότητες.

Saferinternet.gr: Νέο διαδικτυακό σεμινάριο
Ένα νέο διαδικτυακό σεμινάριο “webinar” γύρω από την ορθή και με κριτική σκέψη αναζήτηση και χρήση πληροφοριών στο Διαδίκτυο δημιούργησε η δράση ενημέρωσης Saferinternet.gr. Το σεμινάριο δημιουργήθηκε με στόχο να ενημερώσει πρωτίστως τους ανηλίκους για τα παραπάνω πολύ σημαντικά ζητήματα. Το σεμινάριο με τίτλο «Αναζήτηση πληροφοριών στο Διαδίκτυο» ασχολείται με τη χρήση των μηχανών αναζήτησης και τη διασταύρωση της αξιοπιστίας των πληροφοριών στο Διαδίκτυο.  

Υπό την «ομπρέλα» της Lenovo πλέον η Motorola
Στον όμιλο της Lenovo ανήκει πλέον η Motorola, καθώς ο κινεζικός όμιλος ολοκλήρωσε την εξαγορά της αμερικανικής επιχείρησης από την Google έναντι 2,91 δις. δολ. Στη βάση της συμφωνίας, που είχε ανακοινωθεί στις αρχές του έτους, η Lenovo αποκτά το τμήμα των συσκευών της Motorola και όχι τις πατέντες που βρίσκονται πίσω από αυτές, όπως το Moto X, Moto G, Moto E και DROID, που παραμένουν υπό τον έλεγχο της Google. Η απόκτηση των συσκευών της Motorola εντάσσεται στον στρατηγικό σχεδιασμό της Lenovo για ενεργότερη ανάμειξη σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές του πλανήτη, με τον προεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Lenovo, Yang Yuanqing, να χαρακτηρίζει τη χθεσινή μέρα ορόσημο για τις δυο εταιρείες.

Μείωση κερδοφορίας για τη Samsung
Στο τελευταίο τρίμηνο της χρήσης προσβλέπει η Samsung για την ανάκαμψη των μεγεθών , καθώς το τρίτο τρίμηνο η πορεία τους ήταν αρνητική, κυρίως λόγω των επιδόσεων των smartphones. Τα κέρδη της κορεάτικης εταιρείας διολίσθησαν στα 4 δις. δολ., μειωμένα κατά 49% σε σχέση με πέρσι, ενώ οι πωλήσεις κατήλθαν σε 45 δις. δολ. από 56,1 δισ. έναν χρόνο νωρίτερα. Χαρακτηριστικό των αναιμικών επιδόσεων της εταιρείας στις φορητές συσκευές εμφάνισε το τρίτο τρίμηνο έσοδα μειωμένα στα 22,3 δις. δολ. έναντι 33,87 δισ. δολ. την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ