Με μια Ματιά 29/10/2014

Με μια Ματιά

29 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Endeavor: Άλλες τρεις ελληνικές εταιρείες στο διεθνές δίκτυο
Τρεις ελληνικές εταιρείες πρόσθεσε στο δίκτυό της στην Ελλάδα η Endeavor, μέσα από τη σχετική διαδικασία στο 55ο διεθνές πάνελ επιλογής της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τις εταιρείες Brainbox, Farmers Republic και Think Digital Group. Από την Ελλάδα στο δίκτυο έχουν ενταχθεί ήδη οι εταιρείες Daily Secret, Hellas Direct, Obrela Security Industries, Out There Media, Papadimitriou, Fereikos-Helix, HotelBrain, Insurance Market και ERGON.

Intralot: Έλαβε το βραβείο "True Leader" από την ICAP
Το βραβείο "True Leader" έλαβε από την ICAP έλαβε ο όμιλος Intralot, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Η Intralot διακρίθηκε για την οικονομική της πορεία, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της, την κορυφαία θέση που κατέχει στον κλάδο της και το υψηλό ICAP Credit Score. Η απονομή έγινε σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων και μελών της επιχειρηματικής κοινότητας.

«Πυλαία Τεχνολογίας» από την Κωτσόβολος
Την επίσημη έναρξη λειτουργίας του ανακαινισμένου καταστήματός της στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, της νέας «πύλης τεχνολογίας», ανακοίνωσε χθες η Κωτσόβολος. Το κατάστημα, που ανακαινίσθηκε με βάση τα διεθνή πρότυπα του ομίλου Dixons Carphone, διαθέτει σύγχρονους και λειτουργικούς του χώρους, έκτασης 3.500 τ.μ, που αναδεικνύουν τη μεγάλη ποικιλία προϊόντων και αναβαθμίζουν την εμπειρία αγορών για τους επισκέπτες του.

Νέα σειρά προγραμμάτων από τον ΟΤΕ για επιχειρήσεις
Νέα οικονομικά «πακέτα» για επιχειρήσεις προσθέτει ο ΟΤΕ στη σειρά προγραμμάτων ΟΤΕ Βusiness Double Play. Τα νέα προγράμματα, ΟΤΕ Βusiness Double Play Economy, καλύπτουν ανάγκες για ομιλία σε πιο οικονομικές τιμές. Την ίδια στιγμή αναβαθμίζονται και τα προγράμματα ΟΤΕ Business Double Play Basic, Web Pack και Web Pack & Static, προσφέροντας περισσότερο χρόνο ομιλίας προς κινητά.

ΙΤΕ: Πιστοποίηση για την ασφάλεια διαχείρισης πληροφοριών
Πιστοποιημένο ως προς το πρότυπο IEC/ISO 27001:2013 είναι πλέον το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ). Έπειτα από επιθεώρηση που διενεργήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τον διαπιστευμένο φορέα TUV AUSTRIA HELLAS, το ΙΤΕ-ΙΠ πιστοποιήθηκε με το IEC/ISO 27001:2013,  παγκόσμια αποδεκτό πρότυπο πιστοποίησης ασφαλούς διαχείρισης πληροφορίας, με πεδίο εφαρμογής τη "Λειτουργία, Συντήρηση και Τεχνική Υποστήριξη του Μητρώου Ονομάτων Internet με κατάληξη [.gr]".

Ολοκληρώνεται το 2014 η μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση
Την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι παρά τις προσαρμογές, το εγχείρημα θα ολοκληρωθεί εντός του 2014. Σύμφωνα με το Υπουργείο, για τεχνικούς λόγους, το χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση μετατίθεται χρονικά για συγκεκριμένες περιοχές της χώρας σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Ιόνιο, Αιτωλοακαρνανία, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα.

Ευπάθεια στο πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-3
Την ύπαρξη σοβαρής ευπάθειας στην ασφάλεια χρήσης του πρωτοκόλλου κρυπτογράφησης SSL-3, η οποία ονομάστηκε Poodle, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Η εν λόγω ευπάθεια επιτρέπει σε έναν κακόβουλο χρήστη να πραγματοποιήσει επιθέσεις, οι οποίες ονομάζονται ως «man-in-the-middle» και να παρακάμψει την κρυπτογραφημένη επικοινωνία μεταξύ ενός browser και ενός server, συλλέγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, αλλά και τα cookies των συνδέσεων.

EMC και Pivotal: Ολοκληρωμένο πακέτο για εφαρμογές Big Data
Το Data Lake Hadoop Bundle 2.0, ένα ολοκληρωμένο πακέτο, ειδικά για πελάτες, οι οποίοι δημιουργούν τα δικά τους scale-out Data Lakes παρουσίασαν η EMC και η Pivotal. Το νέο, έτοιμο προς χρήση, πακέτο, συνδυάζει δυνατότητες αποθήκευσης, επεξεργασίας και ανάλυσης μεγάλου όγκου δεδομένων, με στόχο να βοηθήσει την προγνωστική ανάλυση (predictive analytics) των πληροφοριών.

Facebook: Εκτόξευση κερδοφορίας το τρίτο τρίμηνο
Ώθηση στην κερδοφορία του Facebook Inc. το τρίτο τρίμηνο τπου 2014 έδωσε η αυξανόμενη διείσδυση του mobile advertising. Τα κέρδη της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης αυξήθηκαν κατά 90%, στα 806 εκατ. δολ. ή 30 σεντς ανά μετοχή, έναντι 425 εκατ. δολ. ή 17 σεντς ανά μετοχή έναν χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 59% στα 3,2 δισ. δολάρια. Οι δε ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν στους 1,35 δισ. από τους 1,32 δισ. στο δεύτερο τρίμηνο και τους 1,19 δισ. πριν από έναν χρόνο.

Υπερδιπλασιασμός εσόδων για το Twitter
Υπερδιπλασιασμό εσόδων, με ταυτόχρονη, ωστόσο, διεύρυνση των ζημιών, εμφάνισε το Twitter το τρίτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα 361,3 εκατ. δολ. από 168,6 εκατ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ οι ζημιές διευρύνθηκαν στα 175,5 εκατ. δολ. από 64,6 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το Twitter ανακοίνωσε ότι 284 εκατ. χρήστες κάνουν χρήση της υπηρεσία τουλάχιστον μια φορά το μήνα, αριθμός αυξημένος κατά 4,8% σε σχέση με ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Διπλασίασε τα λειτουργικά της κέρδη η LG Electronics
Αυξημένο κύκλο εργασιών και υπερδιπλάσια λειτουργικά κέρδη ανακοίνωσε η LG Electronics (LG) για το τρίτο τρίμηνο του 2014. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της κορεατικής εταιρείας ανήλθε σε 14,54 δις.δολ., ενισχυμένος κατά 7,4%, με τα κέρδη από λειτουργικές δραστηριότητες να φθάνουν τα 449,61 εκατ.δολ., υπερδιπλάσια από αυτά της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Η ενίσχυση της κερδοφορίας αντικατοπτρίζει τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου κινητής τηλεφωνίας, όπου οι πωλήσεις smartphones έφτασαν στο επίπεδο των 16,8 εκατ. μονάδων.

Oettinger: Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ειδικού φόρου στη Google 
Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής ειδικού φόρου στην Google άφησε ο νέος Επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, Guenther Oettinger. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Handelsblatt, ο Γερμανός Επίτροπος σχολίασε ότι αν η Google κάνει χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας, προερχόμενης από την ΕΕ, τότε η Ε.Ε. μπορεί να προστατέψει την περιουσία αυτή και να επιβάλλει έναν φόρο στην εταιρεία για τα πνευματικά δικαιώματα.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ