Με μια Ματιά 21/10/2014

Με μια Ματιά

21 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Δύο νέα business units από τη Warply
Τα “Warply Audiences” και “Warply Mobility”, δύο νέα business units, δημιουργεί η Warply. Τα δύο νέα τμήματα της ελληνικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο Mobile Marketing και CRM, αφορούν σε εξειδικευμένες υπηρεσίες για τη συλλογή δεδομένων χρηστών σε πραγματικό χρόνο μέσα από mobile apps και το σχεδιασμό και κατασκευή εφαρμογών για κινητά, αντίστοιχα.

Εθνική Ασφαλιστική: Νέο πληροφοριακό σύστημα
Επένδυση που, σε πρώτη φάση, αναμένεται να ξεπεράσει τα €2,5 εκατ. και στο σύνολό της τα €10 εκατ., “τρέχει” η Εθνική Ασφαλιστική για την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος. Το έργο, που έχει αναλάβει η Fadata σε συνεργασία με την Ernst & Young, θα υποστηρίζει τις λειτουργίες όλων των μονάδων και των συνεργατών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Αναδείχθηκαν οι νικητές του GameAthlon
Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός "GameAthlon:Unity on Windows", που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Hellenic American College και της Microsoft Hellas. Ο διαγωνισμός αφορά στην κατασκευή παιχνιδιών με τη χρήση της πλατφόρμας Unity για περιβάλλον Windows 8 και Windows Phone, στον οποίο συμμετείχαν 25 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Οι τίτλοι παιχνιδιών που ξεχώρισαν και διακρίθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις είναι οι εξής: Πρώτη θέση – Laika, δεύτερη Cyclotron και τρίτη Tigerball.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σε Orange Grove και egg
Με νέους επιχειρηματίες, που συμμετέχουν σε start-ups, συναντήθηκε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα δίκτυα υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων Orange Grove και το «egg-enter•grow•go». «Πρέπει να συμφωνήσουμε πώς το ελληνικό Δημόσιο μπορεί με πολύ συγκεκριμένο τρόπο και χρησιμοποιώντας και μοχλεύοντας κεφάλαια να βοηθήσει εσάς τους νέους επιχειρηματίες, να βγείτε στην αγορά» τόνισε ο Υπουργός.

Νέες λύσεις παρουσιάζει η ESET
Τις νέες εκδόσεις των κορυφαίων λύσεων της, NOD32® Antivirus 8 και ESET Smart Security® 8, που προσφέρουν προηγμένο επίπεδο ασφάλειας στους χρήστες, παρουσιάζει η ESET. Στις νέες εκδόσεις ξεχωρίζουν οι λειτουργίες Botnet Protection και το βελτιωμένο Exploit Blocker, που προστατεύει από exploits και προσφέρει δυνατότητες anti-phishing και σάρωσης των social media.

Διαθέσιμη στην αγορά νέα τηλεόραση της LG
Τη νέα τηλεόραση υπέρ-υψηλής ανάλυσης, UB800V 40 ιντσών,  λανσάρει στην ελληνική αγορά η LG Electronics (LG). Η νέα UHD διαθέτει τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από αυτήν των τηλεοράσεων Full HD, με περίπου 8,3 εκατομμύρια pixels για απόλυτη λεπτομέρεια της προβαλλόμενης εικόνας.

Apple: Υπερέβησαν τις προσδοκίες τα μεγέθη
Την ανιούσα πήραν, το 4ο τρίμηνο, τα μεγέθη της Apple, τα οποία διέψευσαν θετικά τους αναλυτές της Wall Street, που είχαν βάλει χαμηλότερα τον πήχη. Ο τεχνολογικός κολοσσός πέτυχε αύξηση κερδών 13% στα $8,47 δις το τρίμηνο, που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, από $7,51 δις ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 12% στα $42,12 δις. Η αμερικανική πολυεθνική γνωστοποίησε ότι διέθεσε στην αγορά 39,27 εκατ. iPhones από 33,79 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα και 12,3 εκατ. iPads από 13,1 εκατ.

Samsung: 3.000 smartphones για τον Ebola
Τρεις χιλιάδες smartphones, αξίας $1 εκατ., προσφέρει η Samsung για την υποστήριξη της μάχης κατά του Ebola. Οι συσκευές θα δοθούν στο Γραφείο του ΟΗΕ για το συντονισμό ανθρωπιστικών υποθέσεων σε τρεις χώρες της Αφρικής και θα χρησιμοποιηθούν στο “Humanitarian Connectivity Project”, που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγείσες περιοχές, μέσω φορητών συσκευών.

AlfaVAD και McAfee χορηγοί στο IT Directors Forum
H AlfaVAD επισφραγίζει την συνεργασία της με την McAfee, συμμετέχοντας για 2η χρονιά στο συνέδριο IT Directors. Το Συνέδριο βασίζεται σε case studies, που θα παρουσιαστούν από μια σειρά Ελλήνων και ξένων CIOs, δίνοντας μια απάντηση στις προκλήσεις της σημερινής εποχής με πρωτοβουλίες, που έχουν στόχο την επιχειρηματική αξία.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ