Με μια Ματιά 20/10/2014

Με μια Ματιά

20 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Την ελληνική startup Crypteia Networks εξαγοράζει η PCCW Global
Στην τεχνολογία Made in Greece της ελληνικής εταιρείας Crypteia Networks επενδύει η PCCW Global, βραχίονας διεθνών δραστηριοτήτων της Hong Kong Telecom (HKT), κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του Χονγκ Κονγκ. Η τελευταία προχώρησε στην εξαγορά της Crypteia, παρόχου καινοτόμων λύσεων security-as-a-service. Αξιοποιώντας τεχνολογία, που αναμένεται να λάβει κατοχύρωση ευρεσιτεχνίας, η Crypteia βοηθά επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να εντοπίσουν και να αντιμετωπίσουν ψηφιακές απειλές νέας γενιάς. Με έδρα την Αθήνα, η Crypteia Networks θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ξεχωριστό brand, επωφελούμενη από τη διεθνή παρουσία και την ευρεία πελατειακή βάση της PCCW Global.

ΙNTRACOM Defense: Παρουσίαση νέων προϊόντων
Τα συστήματα ενδοεπικοινωνίας WiSPR και TACTICON για οχήματα μάχης, καθώς και τα τακτικά ευρυζωνικά συστήματα δικτύωσης IP WiWAN και SPARTAN, παρουσίασε η IDE (INTRACOM Defense Electronics) στη διεθνή έκθεση “AUSA 2014”. Στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, η ελληνική εταιρεία παρουσίασε - για πρώτη φορά - την υβριδική γεννήτρια HGM 6000-2, που συνδυάζει την παραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με προηγμένο σύστημα διαχείρισης ισχύος.

Επεκτείνει το δίκτυο VDSL o ΟΤΕ
Σε επιπλέον 105.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις επέκτεινε, από τις αρχές Οκτωβρίου, ο ΟΤΕ το δίκτυο οπτικών ινών, δίνοντας δυνατότητα πρόσβασης σε ταχύτητες VDSL έως 50Mbps. Πλέον, συνολικά 367 Αστικά Κέντρα και 2.732 υπαίθριες καμπίνες του ΟΤΕ προσφέρουν ταχύτητες VDSL σε όλη την Ελλάδα. Μέσω του επενδυτικού πλάνου του ομίλου, περισσότερα από 1.300.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία VDSL, ενώ στόχος είναι η πληθυσμιακή κάλυψη να φτάσει στο 30% έως το τέλος του 2014.

Λύσεις της Retail@Link στην ΕΖΑ
Τις λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης της Retail@Link (μέλος του ομίλου Entersoft) επέλεξε η πρότυπος ελληνική ζυθοποιία ΕΖΑ, με στόχο την επιτάχυνση των λειτουργιών τιμολόγησης και αρχειοθέτησης. Ειδικότερα, η ΕΖΑ επέλεξε τη λύση “R@L e-invoicing Paperless” για την κατάργηση του χαρτιού στις λειτουργίες τιμολόγησης και αρχειοθέτησης φορολογικών παραστατικών. Η λύση εξασφαλίζει ομαλή μετάβαση στην αποστολή ηλεκτρονικών τιμολογίων, καθώς και ηλεκτρονική διαχείριση του αρχείου παραστατικών.

Forthnet: Προχωρά η συγχώνευση της Multichoice
Την υπογραφή της σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της θυγατρικής της, Multichoice, ανακοίνωσε η Forthnet. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης, τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν στις 17/10/2014 οι εκπρόσωποι των δύο εταιριών, κατόπιν της έγκρισης από τις γενικές συνελεύσεις τους. Μετά από την υπογραφή, οι εταιρείες θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω νόμιμες διαδικασίες και ενέργειες, που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Spotify: Λανσάρει το Spotify Family
Το "πακέτο" Spotify Family λανσάρει η υπηρεσία Spotify. Μέσω του νέου προγράμματος, οι χρήστες μπορούν να προσκαλέσουν έως και τέσσερα μέλη της οικογένειάς τους, προκειμένου να μοιραστούν έναν ενιαίο λογαριασμό χρέωσης, διατηρώντας παράλληλα το ιστορικό, τα προτεινόμενα κομμάτια και τις playlists εντελώς χωριστά. Το Spotify Family, θα γίνει διαθέσιμο παγκοσμίως, σταδιακά τις ερχόμενες εβδομάδες.

Η B3D φέρνει στην Ελλάδα υπηρεσίες 3D scanning και printing
Τις πρωτοπόρες υπηρεσίες  3D scanning και 3D printing φέρνουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τρεις Έλληνες, με "όχημα" την εταιρεία B3D. Η εταιρεία λειτουργεί, μόλις, από τον Ιούνιο του 2014, προσφέροντας υπηρεσίες 3D scanning και printing. Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες 3D scanning και printing δίνουν την ευκαιρία στο κοινό να δημιουργήσει το τρισδιάστατο ομοίωμα τους σε πολύ λίγο χρόνο.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ