Με μια Ματιά 16/10/2014

Με μια Ματιά

16 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Uni Systems: Competency Center για το Oracle Fusion Middleware
Τη δημιουργία του Uni Systems Competency Center για Oracle Fusion Middleware ανακοίνωσε η Uni Systems, συνεργάτης επιπέδου Gold του Oracle PartnerNetwork. Σκοπός του Competency Center είναι η παροχή υπηρεσιών υποστήριξης στην ανάπτυξη εφαρμογών, που βασίζονται στην τεχνολογία Oracle Fusion Middleware.

Συνεργασία με τη Samsung για την προώθηση του τουρισμού
“Χείρα βοηθείας” στην προσπάθεια για την ενίσχυση της προβολής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού στις αγορές του εξωτερικού θα δώσει η Samsung. Το υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ανακοίνωσαν, χθες, πως ο δικτυακός τόπος Visit Greece θα εμφανίζεται, πλέον, στις έξυπνες τηλεοράσεις (Smart TV) της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Έργο για την Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανέλαβε η Printec
Έργο, προϋπολογισμού €1,140 εκατ., που αφορά στη δημιουργία “Πλατφόρμας διαχείρισης θρησκευτικών προορισμών”, ανάλαβε, για λογαριασμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Printec. Η εταιρεία θα “τρέξει»” το σχεδιασμό και την ανάπτυξη διαδικτυακής πύλης για τη διάθεση ενός πολυμεσικού περιβάλλοντος, που θα αναδεικνύει προορισμούς με ισχυρό πολιτιστικό απόθεμα θρησκευτικού χαρακτήρα.

eINVOICE: Νέα cloud υπηρεσία από τη SoftOne
Μια νέα Cloud υπηρεσία ηλεκτρονικής τιμολόγησης, το eINVOICE, παρουσιάζει η SoftOne. Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για την πλέον σύγχρονη και ολοκληρωμένη λύση αποστολής και διαχείρισης παραστατικών, που βοηθά τις σύγχρονες επιχειρήσεις να βελτιώσουν την αποδοτικότητα της διαδικασίας τιμολόγησης.

LG: Λανσάρει νέα προϊόντα στην ελληνική αγορά
Τρία νέα μοντέλα τηλεοράσεων Curved OLED και UHD λανσάρει στην ελληνική αγορά η LG Electronics, διευρύνοντας τις επιλογές του καταναλωτικού κοινού. Τα τρία μοντέλα - ναυαρχίδες για τις κατηγορίες τηλεοράσεων OLED και υπέρ-υψηλής ανάλυσης, 4K ULTRA HD προσφέρουν καλύτερη εμπειρία θέασης και χρώμα πιο απολαυστικό από ποτέ στην κατηγορία της οικιακής ψυχαγωγίας.

Τη νέα έκδοση του Android παρουσίασε η Google
Την τελευταία της πρόταση στον χώρο των smartphones, το Nexus 9, την πρώτη συσκευή που διαθέτει τη νέα έκδοση του Android, παρουσίασε η Google. Το νέο μοντέλο, με οθόνη 6 ιντσών, είναι το μεγαλύτερο smartphone, που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα η εταιρεία. Επίσης, η Google παρουσίασε τη νέα έκδοση Lollipop, την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος Android για smartphones.

Intel και SMS Audio: Καινοτομία στην wearable τεχνολογία
Στην ανάπτυξη του πρώτου προσωπικού συστήματος ήχου, που ακούει τους καρδιακούς παλμούς και συνδυάζει το lifestyle με την τεχνολογική καινοτομία, προχωρούν Intel και SMS Audio, εταιρεία ακουστικών και αξεσουάρ ήχου. Τα ακουστικά SMS Audio BioSport In-Ear Headphones, με την τεχνολογία της Intel, θα παρέχουν δυνατότητες έξυπνης άσκησης σε αθλητές κάθε επιπέδου, ενώ θα είναι διαθέσιμα μέχρι τα τέλη του έτους.

Νέα εφαρμογή για τις δασικές υπηρεσίες
Σε παραγωγική λειτουργία τέθηκε η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία με στόχο τον περιορισμό της ηλεκτρονικής γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση χρόνου εργασίας με τον εξορθολογισμό της διαδικασίας ανάρτησης. Πρόκειται για την ηλεκτρονική υπηρεσία ανάρτησης και δημοσίευσης των Πράξεων Χαρακτηρισμού Δασικών Εκτάσεων και των Τοπογραφικών Διαγραμμάτων που τις συνοδεύουν.

Αποκαλυπτήρια για το iPad Air 2 από την Apple
Τα δύο νέα προϊοντικά της "όπλα" στην κατηγορία των tablets παρουσίασε χθες η Apple. Πρόκειται για τον διάδοχο του iPad Air, το iPad Air 2, και το αισθητά βελτιωμένο iPad Mini 3. Η αμερικανική πολυεθνική γνωστοποίησε ακόμη ότι άμεσα θα είναι διαθέσιμη η νέα έκδοση του Mac OS, με την ονομασία Yosemite, ενώ από την προσεχή Δευτέρα (20 Οκτωβρίου) θα είναι διαθέσιμη και η νέα έκδοση (8.1) του iOS. 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ