Με μια Ματιά 15/10/2014

Με μια Ματιά

15 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Η Eurodrip επιλέγει λύσεις Oracle από τη SingularLogic
Τις λύσεις Oracle Hyperion Financial Management και Oracle Hyperion Financial Data Quality Management Enterprise Edition, οι οποίες θα υλοποιηθούν από τη SingularLogic, Gold μέλος του Oracle PartnerNetwork, επέλεξε η Eurodrip. Την υλοποίηση του έργου έχει αναλάβει η SingularLogic, ως συνεργάτης της Oracle,  με στόχο η λύση Oracle Hyperion να αποτελέσει για την Eurodrip το επίσημο σύστημα ενοποίησης των επιχειρηματικών της δεδομένων.

Στον ΟΤΕ Champions League και Europa League 2015 - 2018
Τα δικαιώματα της τηλεοπτικής μετάδοσης των δυο κορυφαίων διοργανώσεων, του UEFA Champions League και του UEFA Europa League, για την τριετία 2015 - 2018, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 2015, πήρε - και επίσημα - ο ΟΤΕ. Ο OTE TV υποδέχεται τις δύο ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις ποδοσφαίρου, μετά από διαγωνιστική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε χθες με την υπογραφή συμφωνίας με την UEFA.

“Έξυπνοι” λαμπτήρες LIFX από την Καυκάς στην Ελλάδα
Τους έξυπνους λαμπτήρες LIFX φέρνει, κατά αποκλειστικότητα, στην ελληνική αγορά η εταιρεία Καυκάς. Οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες, τεχνολογίας LED, διαθέτουν ενσωματωμένο wi-fi, προσφέροντας στο χρήστη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου της λειτουργίας τους μέσω smartphone και έχουν διάρκεια ζωής 25 χρόνων.

Λύσεις της Samsung επέλεξε το Village Heights Golf Resort
Το Village Heights Golf Resort αποτελεί το πρώτο ξενοδοχείο στην Ελλάδα που διαθέτει τη λύση IP, “LYNK SINC” της Samsung Electronics Hellas. Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στην Κρήτη, εξοπλίστηκε συνολικά με 100 ξενοδοχειακές τηλεοράσεις (σειρά Samsung HG40EB690) και αντίστοιχο αριθμό αδειών για την IP λύση της Samsung, LYNK SINC.

Intel: Πωλήσεις ρεκόρ σε PC και tablets
Πωλήσεις ρεκόρ σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablets, τηλέφωνα και Internet of Things, σε επίπεδο 3ου τριμήνου, εμφάνισε η Intel. Σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιεί περισσότερες από 100 εκατομμύρια αποστολές μικροεπεξεργαστών σε ένα τρίμηνο. Ο κύκλος εργασιών του 3ου τριμήνου ανήλθε στα $14,6 δις, σημειώνοντας αύξηση $1,1 εκατ. ή 8% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Πρόστιμο στη Deutsche Telekom από την Επιτροπή
Πρόστιμο στο γερμανικό τηλεπικοινωνιακό όμιλο της Deutsche Telekom, για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων στην αγορά ευρυζωνικών δικτύων της Σλοβακίας, επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το συνολικό πρόστιμο των €69 εκατ. επιβλήθηκε στη Deutsche Telekom και τη θυγατρική της στη Σλοβακία, για αντιμονοπωλιακή πρακτική με τη χρέωση υπερβολικών τιμών χονδρικής.

Oracle: Παρουσίασε το Oracle Database In-Memory
Το Oracle Database In-Memory, ένα νέο λογισμικό, το οποίο επιτρέπει σε πελάτες, που χρησιμοποιούν την Oracle Database, να δώσουν στις εταιρείες τους το πλεονέκτημα της ανταπόκρισης σε πραγματικό χρόνο, παρουσίασε η Oracle. Αξιοποιώντας την απόδοση του Oracle Database In-Memory, ορισμένες επιχειρηματικές εφαρμογές της Oracle έχουν δει την απόδοση τους να πολλαπλασιάζεται έως και πάνω από 1.000 φορές.

Schneider Electric: Στους καλύτερους εργοδότες στον κόσμο
Μία θέση, μεταξύ των καλύτερων εργοδοτών στον κόσμο για το 2014, κατέλαβε η Schneider Electric, σε αξιολόγηση της Universum. Φοιτητές πανεπιστημίου από τμήματα μηχανολόγων-μηχανικών από τις 12 μεγαλύτερες οικονομικές αγορές του κόσμου κατατάσσουν τον όμιλο Schneider Electric στην 47η θέση της λίστας με τους καλύτερους εργοδότες για το τρέχον έτος.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ