Με μια Ματιά 14/10/2014

Με μια Ματιά

14 Οκτωβρίου 2014

Στον ρυθμό της επικαιρότητας, που αφορά στον κλάδο της Τεχνολογίας, συλλέγουμε τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σας τις παρουσιάζουμε «Με μια ματιά».

Διαβάστε τις ειδήσεις των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και ενημερωθείτε, εν συντομία, για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τις ΤΠΕ εντός και εκτος συνόρων. Επιχειρηματικά -και όχι μόνο- νέα, που πιάνουν τον παλμό της τεχνολογικής επικαιρότητας.

Κονδύλια 22 εκατ. ευρώ για τις επιχειρήσεις του ICT4Growth
Τη χρηματοδότηση με €22 εκατ. των εταιρειών, που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα ICT4GROWTH, ενέκρινε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Τα συγκεκριμένα κονδύλια δεσμεύτηκαν, ώστε να ενταχθούν όλες οι επιλαχούσες εταιρείες στο πρόγραμμα. Επιπλέον, ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη η εκταμίευση για την πληρωμή των ήδη υλοποιηθέντων στο ίδιο πρόγραμμα, συνολικού ύψους €10 εκατ. 

Η Cisco πραγματοποιεί τo Cisco Connect Greece 2014
Την ετήσια εκδήλωση για την αγορά της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών, Cisco Connect Greece 2014, με κεντρικό μήνυμα “Στον κόσμο του Internet of Everything (ΙοΕ), η φαντασία και οι ιδέες έγιναν πλέον λύσεις” πραγματοποιεί η Cisco Hellas. Η Cisco θα παρουσιάσει συγκεκριμένες πτυχές του ΙοΕ, που ήδη συμβαίνουν στην καθημερινότητα των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Συμφωνία ΟΤΕ TV - ΚΑΕ ΑΕΚ
Σε συνεργασία προχωρούν ο ΟΤΕ TV και η ΚΑΕ ΑΕΚ με στόχο τη μετάδοση των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα της Α1, αποκλειστικά στα αθλητικά κανάλια OTE SPORT του ΟΤΕ TV. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο ΟΤΕ TV θα μεταδίδει σε high definition όλους τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο και τα play off της Α1, τη σεζόν 2014-2015.

ΟΚΤΑΒΙΤ: Διευρύνει την γκάμα των tablet Vero στην ελληνική αγορά
Τη διάθεση των VERO Tablets στην ελληνική αγορά διευρύνει η Oktabit, παρουσιάζοντας τις δύο νέες προτάσεις tablets στις 10.1 & 8 ίντσες με Intel Inside® και τα νέα Windows. Πρόκειται για τα Vero Tablet W8i και το W10i. Και οι δύο συσκευές καλύπτονται από ετήσια εγγύηση και η ενδεικτική μέση τιμή λιανικής ανέρχεται στα €139 για το Vero Tablet W8i και στα 239 Ευρώ για το W10i.

Olympia: Διπλή διάκριση στα HR Excellence Awards
Με διπλή βράβευση διακρίθηκε ο όμιλος Olympia, συμφερόντων του επιχειρηματία κ. Πάνου Γερμανού,  στα HR Excellence awards 2014. Οι εταιρείες Public και Συστηματα Sunlight απέσπασαν δύο τιμητικά χάλκινα βραβεία στην κατηγορία Συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.

Mellon Technologies: Ενισχύει την παρουσία της στη Σερβία
Την παρουσία της στην αγορά της Σερβίας ενισχύει η Mellon Technologies, η οποία, μέσω της εκεί θυγατρικής της Mellon Serbia, ανέλαβε σειρά έργων στο Μαυροβούνιο. Οι συνεργασίες της ελληνικής εταιρείας στο Μαυροβούνιο υπογραμμίζουν τη στρατηγική του ομίλου για περαιτέρω ανάπτυξη στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Έως τα τέλη του έτους εισιτήριο από το κινητό ή το tablet
Εφαρμογή για smartphone και tablet, μέσω της οποίας οι επιβάτες θα μπορούν να βλέπουν όλους τους τύπους εισιτηρίων και να προχωρούν στην αγορά του, με ένα απλό “κλικ”, ενεργοποιούν μέχρι τα τέλη του έτους οι Συγκοινωνίες Αθηνών (ΣΑ). Μέσω της ειδικής εφαρμογής θα λειτουργήσει ο νέος τρόπος αγοράς εισιτηρίων (mobile ticketing), που θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για το πέρασμα στο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

ΚτΠ ΑΕ: Ματαίωση πρόχειρου διαγωνισμού για το ΔΙΑΥΓΕΙΑ
Τη ματαίωση του πρόχειρου διαγωνισμού για το Υποέργο 4, που αφορά στις “Ενέργειες Δημοσιότητας του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ” της Πράξης με τίτλο “Υποστήριξη της Επιχειρησιακής Λειτουργίας των διαδικασιών της «Ανοικτής Διακυβέρνησης»” ανακοίνωσε η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ).

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: Υποδιεύθυνση στη Θεσσαλονίκη
Υποδιεύθυνση στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αποκτήσει το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στόχος να υπάρξει καλύτερη και εξυπνότερη αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Παράλληλα, η Δίωξη προχωρά στην εκπαίδευση Ευρωπαίων πολιτών και αστυνομικών στην αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

ΣΦΕΕ: Στηρίζει 20 καινοτόμες προτάσεις στον τομέα τις υγείας
Τηλεϊατρική και εργαλεία πρόληψης και διάγνωσης βρίσκονται στην κορυφή των φετινών προτάσεων του διαγωνισμού ΣΦΕΕ Innovation Project 2.0. Η πρώτη φάση του 2ου διαγωνισμού επιχειρηματικότητας και καινοτομίας στο χώρο τις Υγείας του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, ανέδειξε 20 προτάσεις, που περνούν στην επόμενη φάση, με την κατάθεση αναλυτικότερων επιχειρηματικών σχεδίων μέχρι τις 19 Οκτωβρίου.

Ελληνικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη του ΙTU
“Η Ελλάδα εξέρχεται από την οικονομική κρίση και σημαντικό ρόλο σε αυτό αποτέλεσαν οι τηλεπικοινωνίες και οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, καθώς συνέβαλαν καθοριστικά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας και στην ανάπτυξη της χώρας”. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά από τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), Dr Hamadoun I. Touré.

ΜDD: Νέα προϊόντα
Μια νέα οθόνη, ιδανική για τους αληθινούς οπαδούς του gaming, την οθόνη Philips 27-ιντσών με NVIDIA G-SYNC, λανσάρει στην αγορά στα τέλη Οκτωβρίου η MMD, brand license partner των οθονών Η/Υ Philips. Η νέα Philips 27-ιντσών είναι σχεδιασμένη για τους  gamers που επιθυμούν μια οθόνη, που παίζει τόσο έντονα και τόσο γρήγορα όσο και αυτοί.

Arbor Networks: Ενισχύει τις υπηρεσίες προστασίας
Υψηλής ποιότητας άμυνα έναντι απειλών DDoS για τα πλέον περίπλοκα και απαιτητικά δίκτυα παγκοσμίως υπόσχεται η Arbor Networks. Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα διεύρυνσης χωρητικότητας για την υπηρεσία προστασίας Arbor CloudSM DDoS - η οποία θα  ξεπεράσει το 1,5 Tbps έως τα μέσα του 2015.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

ΤΕΥΧΟΣ

18

Έρευνα για την παγκόσμια αγορά ΤΠΕ 2020/ 2021

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ