Άρθρα πηγών

Στο 4G στρέφονται οι Έλληνες καταναλωτές

Αυξήθηκε η κάλυψη, πολλαπλασιάστηκαν οι συσκευές που υποστηρίζουν τη σχετική τεχνολογία, ενώ παράλληλα οι Έλληνες στρέφονται όλο και περισσότερο στο smartphone τους όσον αφορά στην πρόσβαση στο Διαδίκτυο. 

23 Ιουνίου 2017

 • Μετρίως καινοτόμα η Ελλάδα

  Οι περσινές επιδόσεις της ΕΕ όσον αφορά την καινοτομία συνέχισαν να βελτιώνονται παρά τη μάλλον άνιση πρόοδο που παρατηρήθηκε ανά την Ευρώπη.

  23 Ιουνίου 2017

 • Προβληματισμός για τις απειλές στις «έξυπνες» συσκευές

  Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού με στόχο «έξυπνες» συσκευές έχει ξεπεράσει τις 7.000, με περισσότερα από τα μισά δείγματα να κάνουν την εμφάνισή τους το 2017 σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky Lab.

  23 Ιουνίου 2017

 • Κατάλληλο προσωπικό αναζητούν οι ελληνικές επιχειρήσεις

  Το οξύμωρο που παρατηρείται στην Ελλάδα όπου παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι περισσότεροι εργοδότες δεν μπορούν να βρουν το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους

  21 Ιουνίου 2017

 • Αισιοδοξεί για το ελληνικό λιανεμπόριο η GfK

  Μία λεπτομερή ανάλυση σχετικά με το λιανεμπόριο σε 32 ευρωπαϊκές χώρες δημοσίευσε πρόσφατα η GfK, η οποία δείχνει μάλλον αισιόδοξη για την Ελλάδα όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι.

  21 Ιουνίου 2017

 • Ίσο αριθμό ανδρών – γυναικών θέλει η Accenture

  Η Accenture ανακοίνωσε ότι έως το 2025 θα επιτύχει την εξίσωση του αριθμού ανδρών και γυναικών στο ανθρώπινο δυναμικό της, ήτοι 50% γυναίκες και 50% άνδρες.

  21 Ιουνίου 2017

 • Ξεκίνησε το Μητρώο Ψηφιακών Υποδομών

  Τη σύσταση του Ψηφιακού Μητρώου Υποδομών της Ελλάδας, στο οποίο αποτυπώνεται γεωγραφικά (σύστημα Geographic Information System - GIS) το σύνολο των εγκαταστημένων τηλεπικοινωνιακών δικτυακών υποδομών της χώρας, ολοκλήρωσε το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

  19 Ιουνίου 2017

 • Σε υψηλά επίπεδα οι online πωλήσεις στην Ελλάδα

  Με βάση τα ευρήματα της “Global Connected Commerce Survey” που πραγματοποίησε η Nielsen το 3ο τρίμηνο του 2016, οι Έλληνες σε μεγάλο ποσοστό δηλώνουν ότι επιλέγουν το διαδίκτυο ως μέσο για τις αγορές τους κυρίως για υπηρεσίες ή διαρκή αγαθά. 

  19 Ιουνίου 2017

 • Πρόσβαση σε οποιοδήποτε εταιρικό δίκτυο με ένα μηχάνημα των 20 δολαρίων

  Οι ερευνητές της Kaspersky Lab εξέτασαν τα δημοσίως διαθέσιμα εργαλεία hardware και λογισμικού για κρυφή υποκλοπή κωδικών πρόσβασης και ανακάλυψαν ότι ένα ισχυρό εργαλείο hacking μπορεί να δημιουργηθεί με μόλις $20 και λίγες ώρες δουλειάς από κάποιον που διαθέτει βασικές γνώσεις προγραμματισμού. 

  19 Ιουνίου 2017

 • Χωρίς τέλη περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

  Σε ισχύ τέθηκε από τις 15 Ιουνίου ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει του οποίου καταργούνται οριστικά οι χρεώσεις περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή και λήψη μηνυμάτων (SMS), καθώς και χρήση δεδομένων εντός των 28 κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σύντομα θα ακολουθήσουν το Λιχτενστάιν, η Ισλανδία και η Νορβηγία.

  16 Ιουνίου 2017

 • Ενισχύεται το mobile broadband

  Εντυπωσιακή αύξηση τόσο του αριθμού των χρηστών παγκοσμίως που θα έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το κινητό τηλέφωνο τους, όσο και της χρήσης αυτών των κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών (mobile broadband), αναμένεται τα επόμενα χρόνια.

  16 Ιουνίου 2017

 • Ανοδικά κινείται η παγκόσμια αγορά μηχανών εκτύπωσης

  Σε περισσότερα από 23,4 εκατ. τεμάχια εκτιμά η IDC ότι έφθασαν οι πωλήσεις των συσκευών εκτύπωσης κατά τη διάρκεια του 1ου τριμήνου του 2017 σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 1,2%.

  14 Ιουνίου 2017

 • Ελαφρά πτώση για την αγορά των οθονών

  Για μία μικρή πτώση της τάξεως του 1,1% στις πωλήσεις οθονών για επιτραπέζιους υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο κατά το 1ο τρίμηνο του 2017 κάνει λόγο η CONTEXT, η οποία εξειδικεύεται στο χώρο της ανάλυσης στοιχείων για την αγορά πληροφορικής.

  14 Ιουνίου 2017

 • Μειώθηκαν οι επισκέψεις των παιδιών σε ιστοσελίδες για ενήλικες

  Η Kaspersky Lab παρουσίασε την τελευταία της έκθεση με ευρήματα σχετικά με τη χρήση υπολογιστών από παιδιά. Η ανάλυση δείχνει ότι, κατά μέσο όρο, τα παιδιά σε όλο τον κόσμο επικοινωνούν, παίζουν και έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενήλικες μέσω υπολογιστών, λιγότερο απ’ ό,τι πριν από ένα χρόνο.

  14 Ιουνίου 2017

 • Τα προβλήματα στις πληροφοριακές υποδομές προκαλούν απώλειες €500 εκατ.

  Για απώλειες στις ελληνικές επιχειρήσεις που αγγίζουν το μισό δις ευρώ ετησίως, όσον αφορά την παραγωγικότητα των εργαζομένων, κάνει λόγο έρευνα της Epson, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της εκτύπωσης.

  09 Ιουνίου 2017

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2016

ΤΕΥΧΟΣ

43

Α. Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης, EITO, Cisco, Accenture, PwC, IDC, WEF, Focus Bari

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017

ΤΕΥΧΟΣ

12

Έρευνα για την Αγορά Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών 2016/ 2017 UPDATE

Αναζητήστε εδώ

Διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον κλάδο Tεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών

Ευκαιρίες καριέρας