Διοικητικό Συμβούλιο - Στυλιανός Χριστάκος


Στυλιανός Χριστάκος
Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου
Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Ψηφιακής Οικονομίας

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΜΕΠΕ

Ο κύριος Χριστάκος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα απέκτησε Diploma σε Προγραμματισμό και Ανάλυση Πληροφοριακών Συστημάτων από την Data Rank Corp. και ίδρυσε προσωπική εταιρία ανάπτυξης λογισμικού. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο, αποκτώντας το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στα Οικονομικά (Msc Finance) το 2001 από το Πανεπιστήμιο StrathClyde. To 2008, απέκτησε πιστοποίηση σε Διαχείριση Επενδύσεων από την FCA, UK (Certificate in Investment Management (CertIM).

H επαγγελματική του ενασχόληση ξεκίνησε ως στέλεχος τμημάτων μηχανογράφησης μεγάλων εταιριών και στην συνέχεια (1989) ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της δικής του εταιρίας ανάπτυξης λογισμικού, την οποία διοικούσε μέχρι τον Απρίλιο 2004. 
Το διάστημα από τον Νοέμβριο 2004 έως τον Σεπτέμβριο 2010 εργάστηκε για την Ελληνική κυβέρνηση (Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης) σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και έχει διαχειριστεί και χρηματοδοτήσει εκατοντάδες έργα ΤΠΕ.  

Από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Σεπτέμβριο του 2012 εργάστηκε στην KPMG ως Διευθυντής του Δημοσίου Τομέα, με αντικείμενο τον στρατηγικό σχεδιασμό και την επίβλεψη όλων των διαγωνισμών και έργων που η εταιρία συμμετείχε και εκτελούσε στον Δημόσιο Τομέα. Από το Σεπτέμβριο του 2012 έως σήμερα παρέχει ανεξάρτητες συμβουλευτικές υπηρεσίες. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει ιδρύσει και έχει βοηθήσει να δημιουργηθούν επιτυχημένες start-ups και να αναπτυχθούν πολλές άλλες στον τομέα των ΤΠΕ, Χρηματοοικονομικών και Ενέργειας.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019

ΤΕΥΧΟΣ

16

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΠΕ 2018/ 2019 UPDATE

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ